joi, 4 septembrie 2008

Tratarea pietrelor la rinichi

- Daca aveti pietre la vezica biliara
luati un pahar de zer proaspat, incalziti-1 dar nu-1 fierbeti. Adaugati 1 lingurita de miere. Beti de 3 ori pe zi cu 20-30 minute inainte de masa.
- in cazul in care rinichii se lasa in jos, apar dureri in zona lombara. Atunci, in afara de exercitii speciale, se bea in cantitati nelimitate ceai dintr-un litru de apa, o lingurita de seminte de marar, un buchetel de musetel (5-6 plante), 1 lingurita seminte de in si 4 flori (inflorescente) de salcam alb. Plantele se fierb acoperite timp de un minut si se lasa acoperite pana la racire.


- Nisipul din rinichi si bila,
in spitalul din Kremlin (pentru conducatorii statului Sovietic) se inlatura cu un amestec din 300 ml suc de lamaie, 300 ml glicerina (din farmacie) si 600 ml apa distilata. Se bea cate o lingura cu 30 minute inainte de masa. inainte de a fi consumat lichidul se agita. Folosind metoda aceasta imbunatatiti si starea articulatiilor mici, deoarece se curata si ele de saruri.

- Radacinile de maces se folosesc pentru eliminarea pietrelor formate cu mult timp in urma (vechi). 8 linguri de radacini taiate marunt se fierb intr-un litru de apa pe foc mic timp de 15 minute. Vasul se ia de pe foc, se inveleste intr-un prosop gros si se lasa asa 2 ore. Se strecoara si se bea cate 0,5 (jumatate) pahar de patru ori pe zi timp de 40 zile. Dupa o pauza de 30 zile cura se repeta. - Pentru divizarea (sfarmarea) pietrelor batranii mai foloseau si seminte de morcov, care se rasnesc si se consuma de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa (se iau pe varful cutitului) timp de 1-2 luni. Semintele se folosesc si sub forma de ceai; 3 linguri de seminte se infuzeaza in termos cu trei pahare de apa clocotita timp de 12 ore. Se bea cald cate 1/2 pahar de 6 ori pe zi inainte de masa si intre mese.


- Coji de pepene verde (fara stratul tare din exterior, acesta se inlatura) se dau pe razatoare, se amesteca cu zahar sau miere de albine si se pastreaza in frigider, in sticle de culoare inchisa. Cate o lingura de suc se bea impreuna cu ceai in timpul mesei. Reteta poate fi folosita in cazul pietrelor din bila.


- Despre puterile de vindecare ale brusturelui stie probabil toata lumea. in tratarea pietrelor se folosesc frunzele vezi sau uscate; 60 g de frunze se infuzeaza in termos cu 600 ml apa clocotita timp de patru ore. Se beau cate 200 ml de trei ori pe zi inainte de masa. Reteta propusa se foloseste si in cazurile de ulcer stomacal, ulcer duodenal, pietre la ficat.


- 2 linguri radacina de pir (chir) tarator taiat marunt se lasa timp de opt ore (sau peste noapte) in 500 ml apa rece de izvor. Se bea cate un pahar de trei ori pe zi intre mese.
- Pentru eliminarea nisipului se foloseste o metoda radicala: 10 lamai se spala bine cu apa fierbinte si se dau prin masina de tocat Se amesteca cu 2 litri de apa fiarta si racita, plus 2 linguri de glicerina si se lasa 30 minute intr-un loc cald. Se strecoara si se bea cate un pahar la fiecare 10 minute; tot amestecul trebuie baut in maxim doua ore. Dupa ce toata cantitatea s-a baut, pe rinichi se aplica o perna electrica fierbinte sau cateva sticle umplute cu apa fierbinte. in timp ce incepe eliminarea nisipului, uneori apar si dureri; de aceea se recomanda ca bolnavul sa stea intr-o cada cu apa fierbinte sau sa ia pastile NoSpa.


- Semintele de urzica se consuma o data pe zi, cate 3 grame de seminte, de preferinta rasnite; se tin in gura 2-3 minute, apoi se inghit, in lipsa semintelor se folosesc flori de urzica. intr-o sticla se pun pana la 1/3 flori de urzica peste care se toarna tuica pana se umple sticla. Se lasa la macerat 10 zile inchisa bine si la intuneric. Se bea cate o lingura cu 150 ml apa de trei ori pe zi dupa masa.


- Scaiul este o buruiana de care nu se bucura lumea. Dar nu
degeaba a aparut el in gradina Domnului. Este folosit in diferite afectiuni, mai ales pentru pietre la rinichi. 0 lingura de planta se pune intr-un pahar de apa fierbinte si se fierbe timp de un minut, apoi se infuzeaza 12 ore. Se bea cate o jumatate de pahar, de doua ori pe zi inainte de masa, timp de doua saptamani.



- O metoda mai puternica pentru eliminarea pietrelor.

Se amesteca bine cate o lingurita de radacina de patrunjel, radacina de papadie, maces, porumbar, flori de morcov salbatic, galbenele, urzica si paie de secara, toate maruntite cat mai bine. Se toarna peste ele patru pahare cu apa si se fierb timp de 10 minute; se lasa acoperite pana la racire, apoi se strecoara. Se bea cate o jumatate de pahar cu 30 minute inainte de masa.
- Daca durerile renale sunt provocate de un chist al rinichiului, sau polichistoza, incercati sa va tratati cu ajutorul plantelor, care au putere de dizolvare a chistului.
- Frunze tinere de brusture se spala, se usuca si se trec prin masina de tocat. Sucul se stoarce prin 2-3 straturi de tifon si se pastreaza intr-o sticla bine inchisa in frigider. Se bea strict dupa urmatoarea schema, timp de o luna. Prima si a doua zi se bea cate 1 lingurita de doua ori pe zi, a treia si a patra zi cate 1 lingurita de trei ori pe zi, in continuare cate 1 lingura de trei ori pe zi luata intre mese. Daca timp de o luna problema se rezolva doar partial, se repeta Tratamentul inca o data.