marți, 10 iunie 2008

Tratarea pietrelor la rinichi

O reteta pt tratament naturista ar fi ...

Macerat de ulei de porumb cu miere - 100 gr. untdelemn de porumb se amesteca bine cu 500 gr. miere de albine naturala, apoi se introduc in compozitie 4 albusuri batute suma. Se amesteca din nou usor. Se ia cate o lingurita dimineata, inainte de mas

Vinul de pere – recomandat in caz de litiaza renala, retentie de apa, diabet, celulita.

  1. Se taie 500gr. de pere albe in rondele. Separat, se pune la fiert intr-un vas de inox 1 litru de vin alb. Cand clocoteste, se adauga perele. Se lasa pe foc pana cand volumul scade la jumatate. Se strecoara dupa racire.
    Se iau cate 25 de ml., dimineata, pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de micul dejun.

    Vinul de coacaze – recomandat in artrite, reumatism, hipertensiune, litiaza renala, menopauza.

    Vinul de piersici – recomandat in constipatie, litiaza renala, tulburari digestive.
    Ingrediente: 2,5 kg. piersici, 4 litri vin alb, 1,3 litri coniac, 500 gr. zahar, 4 migdale amare, 7 gr. drojdie de bere uscata.
    Peste piersicile decojite si taiate in bucati, se pune zaharul si se lasa cateva ore. Apoi, se fierbe amestecul 15 minute. Dupa se s-a racit, se toarna peste el vinul alb si coniacul. Se adauga drojdia si migdalele. Se lasa la macerat, la rece, timp de 30 de zile. Se filtreaza si se imbuteliaza.
    Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.

    Ingrediente necesare: 1,5 kg. coacaze, 1 litru de vin rosu, 450 gr. zahar.
    Se strivesc coacazele. Se adauga vinul si se lasa la macerat 24 de ore, la rece. Se filtreaza printr-o panza fina. Se pune sucul intr-un vas, se adauga zaharul, se pune la fiert 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se filtreaza din nou, apoi se imbuteliaza.
  2. Alta varianta: Se pun la macerat, timp de o luna, 200 gr. coacaze, 1 litru vin alb, 50 ml. rachiu, 100 gr. zahar. Se filtreaza, se imbuteliaza.Se iau cate 50 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Iată reţeta unui astfel de tratament, oferită şi garantată de către dl ing. Ioan Groza, fitoterapeut:

• În prima zi se consumă 3 ceaiuri de traista ciobanului, pentru dilatarea organelor. Ceaiurile se beau cu o oră înainte de mesele principale sau două ore după.

• În zilele a II-a, a III-a şi a IV-a se consumă, zilnic, cîte două căni cu ceai de pelin alb, cu o oră înainte de micul dejun şi cu o oră înainte sau două ore după masa de seară. Efectul acestor ceaiuri este de mărunţire a pietrelor.

• În zilele a V-a, a VI-a şi a VII-a se consumă, zilnic, cîte 2 căni cu ceai de peliniţă maritimă (Artemisia maritima), pentru dizolvarea şi, mai ales, eliminarea pietrelor mărunţite mai mici decît nisipul. Ceaiurile se iau dimineaţa, înainte cu o oră de micul dejun şi seara, cu o oră înainte de masă sau cu două ore după masă.

• În zilele a VIII-a, a IX-a şi a X-a se consumă, zilnic, cîte 3 căni cu ceai de coada şoricelului, împotriva infecţiilor care, eventual, au existat din cauza pietrelor sau împotriva eventualelor usturimi care pot să apară în timpul eliminării pietrelor mărunţite. Se ia un ceai dimineaţa, cu o oră înainte de micul dejun, iar celelalte după amiază şi seara, înainte de masă cu cel puţin o oră sau la 1-2 ore după masă.

Se consumă ceai de coada şoricelului, două căni zilnic, între mese, atît în zilele cînd se consumă pelin alb, cît şi în zilele în care se consumă peliniţă maritimă, dar numai în cazul cînd în aceste zile apar usturimi.

Ceaiurile din aceste plante se fac prin infuzie în apă fierbinte. Cantitatea de plante care se foloseşte pentru fiecare cană de ceai este de o linguriţă cu vîrf din planta tocată.

Această reţetă nu provoacă eliminarea pietrelor nedizolvate sau nemărunţite. În cazul cînd pietrele sînt mari, trebuie să se repete acest tratament de mai multe ori, pentru ca mărunţirea lor să se producă treptat. Repetarea acestui tratament se face la intervale de cîteva zile. Atît în aceste intervale, cît şi după eliminarea pietrelor, pentru ca acestea să nu se mai formeze la loc, este bine să se consume, în cure de o lună/trimestru, cîte trei ceaiuri zilnic din următoarele plante: troscot sau turiţă mare, rădăcini de ciuboţica cucului sau de pir, părţi aeriene de coada calului sau de ghimpe, cozi de cireşe sau de vişine, frunze de păr, tulpini fără flori de mentă sau de urzică vie, măceşe, mătase de porumb, frunze de mesteacăn, frunze şi rădăcini de păpădie, părţi aeriene de pătlagină.
Ceaiul se poate consuma numai în primele două zile după infuzare, fără zahăr, rece sau cald, nu fierbinte.

• • •

Pentru dizolvarea şi eliminarea, fără dureri, a pietrelor biliare şi renale, inclusiv din vezica urinară, mai există şi alte posibilităţi. Cînd păpădia are flori, se pot consuma zilnic pînă la 10 tije de la această plantă. Aceste tije se recoltează împreună cu florile, care se îndepărtează cînd se consumă tijele.

Sucul proaspăt de ridichi (mai ales de la ridichi negre de iarnă), dizolvă şi elimină în multe cazuri piatra biliară şi renală. Se consumă zilnic, timp de 1-2 luni, cîte 100 ml în prima săptămînă, apoi cîte 200-400 ml, iar în ultima săptămînă cîte 100 ml, între mese. Persoanele care au anumite afecţiuni la stomac şi la intestine nu ar trebui să consume suc de ridichi. Precizăm că la unele persoane există posibilitatea să se formeze pietre biliare şi renale care se pot elimina numai prin operaţie.